Over mij, mijn weg

Ik ben Ellen Ziengs, opgegroeid in Zuidoost-Drenthe in een omgeving waarin bescheidenheid een deugd was, waar je vooral niet je kop boven het maaiveld moest uitsteken. “Wat zouden de buren er wel niet van denken, doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg”. Ik weet dat ik niet de enige ben die dit van thuis heeft meegekregen. Ik weet dat ik niet de enige ben die hier regelmatig tegenaan loopt.

Mijn leven zie ik als een avontuurlijke zoektocht. Het is zo nu en dan hard werken, maar zeer de moeite waard. Een zoektocht naar mezelf; van onzeker, bescheiden en introvert, naar zelfverzekerd en aanwezig, met alle mooie en minder mooie eigenschappen. Overigens nog steeds introvert. Dit is ook mijn levensthema. Ik ben er nog niet, maar het is goed zoals het nu is. Ik ben nog steeds nieuwsgierig naar volgende bestemmingen in mijn ontwikkeling en ik kijk tevreden terug op de weg die ik al heb afgelegd.

Op mijn reis naar mezelf heb ik ontdekt dat ik me teveel aanpas aan hoe het hoort, aan wat anderen van mij verwachten en dat ik soms een te grote verantwoordelijkheid voel voor iets waarvoor ik dat niet ben. Mijn zoektocht heeft mij nu al veel antwoorden gegeven. Zo heb ik geleerd dat mezelf profileren en introvert zijn elkaar niet in de weg zitten. Introverte mensen verwerken informatie intern en pas wanneer ze hun gedachten en gevoelens geordend hebben komen ze er mee naar buiten (Wikipedia). Introvert zijn is ook een kwaliteit!

Introvert

Ik ben gaan zien dat mijn introvert zijn ook positieve kanten heeft die ik als coach heel goed kan gebruiken, zoals rust, bedachtzaamheid en zorgvuldigheid. Hierdoor ben ik zelfbewuster geworden en vanuit dat zelfbewustzijn is het gemakkelijker om mezelf te laten zien en mijn mening te laten horen. 
Leren is ook me ongemakkelijk voelen en uit mijn comfortzone stappen. Ik vind het vaak nog eng als ik naar een netwerkbijeenkomst ga waar ik niemand ken. En écht, het toch doen is de enige manier om verder te komen. Als je aarzelt groeit je angst. Als je waagt groeit je moed!
Het belangrijkste dat ik heb geleerd is dat het leven een reis is. Ieder heeft zijn eigen weg te gaan. Kijk vooruit en kies je eigen pad. Zorg wel dat je af en toe even stilstaat om te kijken hoe ver je al bent en wat je al hebt bereikt. Geniet ervan en ga dan vol vertrouwen verder naar nieuwe, soms onzekere stappen op jouw weg.

Reis

Het leven is voor mij een reis. Naast reizen naar binnen, hou ik ook erg van reizen naar buiten. Samen met mijn partner en zijn kinderen heb ik de afgelopen jaren een aantal bijzondere landen bezocht. De foto’s op deze site zijn zelfgemaakt en zelf beleefd. Daarnaast kan ik erg genieten van koken en van lekker uit eten gaan. Ik hou van muziek, van het theater en van gezelligheid met vrienden. Heel dankbaar vind ik het vrijwilligerswerk dat ik één dag in de week doe. Dan help ik vluchtelingen met een verblijfsvergunning, bij hún reis om hun leven hier in Nederland op te bouwen.

Gedicht

Caminante, no hay camino
se hace camino al andar
al andar se hace camino
y al volver la vista atrás
se ve la senda que nunca
se ha de volver a pisar

Wandelaar, er is geen weg
de weg ontstaat in het gaan
gaandeweg ontstaat de weg
en terugkijkend
zie je het pad
dat je nooit meer zal betreden

Antonio Machado 

Hoe loopt jouw weg?

Als jij op dit moment op zoek bent en op reis wilt, dan loop ik graag een stukje met je mee!
Alle informatie over mijn opleidingen en ervaring vind je op mijn LinkedIn profiel.

Je vrij voelen om te zeggen wat je vindt en wat je denkt.
Jezelf zijn.
Jezelf laten zien.
Zelfvertrouwen en zelfbewustzijn.

Wil jij dat ook?

Kom eens langs voor een goed gesprek en ervaar of ik iets voor je kan doen!

Afspraak maken?

afspraak, kopje koffie
Copyright Perspectiva
Website: E-way Interactief