Over mij, mijn weg

Ik ben Ellen Ziengs, opgegroeid in Zuidoost-Drenthe in een omgeving waarin bescheidenheid een deugd was, waar je vooral niet je kop boven het maaiveld moest uitsteken. “Wat zouden de buren er wel niet van denken, doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg”. Ik weet dat ik niet de enige ben die dit van thuis heeft meegekregen. Ik weet dat ik niet de enige ben die hier regelmatig tegenaan loopt.

Mijn leven zie ik als een avontuurlijke zoektocht. Het is zo nu en dan hard werken, maar zeer de moeite waard. Een zoektocht naar mezelf; van onzeker, bescheiden en aangepast naar zelfverzekerd, vrij en aanwezig. Mezelf laten zien, ontdekken dat ik iets te vertellen heb en dat gewoon doen. Dat is ook mijn levensthema. Ik ben er nog niet, maar het is goed zoals het nu is. Ik ben nog steeds nieuwsgierig naar volgende bestemmingen in mijn ontwikkeling en ik kijk tevreden terug op de weg die ik al heb afgelegd.

Op mijn reis naar mezelf ontdekte ik dat ik me teveel aanpas aan hoe het hoort, aan wat anderen van mij verwachten en dat ik soms een te grote verantwoordelijkheid voel voor iets waarvoor ik dat niet ben. Mijn zoektocht heeft mij nu al veel antwoorden gegeven. Zo heb ik geleerd dat je een fout kan maken zonder dat de wereld vergaat 😉 en dat ik me vrijer voel als mijn gevoel de ruimte krijgt. Dat betekent dat ik me af en toe ongemakkelijk voel maar het brengt dat ik me werkelijk kan verbinden met de ander.

Ontwikkeling

Ik ben gaan zien dat mijn aangepast zijn een beschouwende houding heeft gebracht. Als coach en therapeut kan ik dat goed gebruiken. Het brengt rust, bedachtzaamheid en zorgvuldigheid. Ik ontdek steeds meer dat ontwikkeling lijkt te gaan over het aanleren van nieuw gedrag maar de echte verandering zit in het accepteren van jezelf en het loslaten van beperkende patronen. Mij heeft dat zelfbewustzijn gebracht en van daaruit is het gemakkelijker om mezelf te laten zien en mijn mening te laten horen.
Het belangrijkste dat ik heb geleerd is dat het leven een reis is. Ieder heeft zijn eigen weg te gaan. Kijk vooruit en kies je eigen pad. Zorg wel dat je af en toe even stilstaat om te kijken hoe ver je al bent en wat je al hebt bereikt. Geniet ervan en ga dan vol vertrouwen verder naar nieuwe, soms onzekere stappen op jouw weg.

Reis

Het leven is voor mij een reis. Naast reizen naar binnen, hou ik ook erg van reizen naar buiten. Samen met mijn partner en zijn kinderen heb ik de afgelopen jaren een aantal bijzondere landen bezocht. De foto’s op deze site zijn zelfgemaakt en zelf beleefd. Daarnaast kan ik erg genieten van koken en van lekker uit eten gaan. Ik hou van muziek, van het theater en van gezelligheid met vrienden.

Gedicht

Caminante, no hay camino
se hace camino al andar
al andar se hace camino
y al volver la vista atrás
se ve la senda que nunca
se ha de volver a pisar

Wandelaar, er is geen weg
de weg ontstaat in het gaan
gaandeweg ontstaat de weg
en terugkijkend
zie je het pad
dat je nooit meer zal betreden

Antonio Machado 

Hoe loopt jouw weg?

Als jij op dit moment op zoek bent en op reis wilt, dan loop ik graag een stukje met je mee!
Alle informatie over mijn opleidingen en ervaring vind je op mijn LinkedIn profiel.

Je vrij voelen om te zeggen wat je vindt en wat je denkt.
Jezelf zijn.
Jezelf laten zien.
Zelfvertrouwen en zelfbewustzijn.

Wil jij dat ook?

Kom eens langs voor een goed gesprek en ervaar of ik iets voor je kan doen!

Afspraak maken?

afspraak, kopje koffie
Copyright Perspectiva
Website: E-way Interactief