Perfectionisme

Velen van ons kennen een vorm van perfectionisme. Iets heel goed willen doen is een mooie eigenschap maar het gaat je behoorlijk in de weg zitten als je vindt dat je gelijk alles goed moet doen.

Monique dacht er ook zo over in haar nieuwe baan. Ze was heel streng voor zichzelf en veroordeelde ieder klein foutje dat ze maakte. Haar leidinggevende legde er ook nogal de nadruk op zodat ze erg gespannen werd en, je raadt het al … nog meer fouten ging maken.
Vervelend van die leidinggevende maar die kan je niet veranderen, wél de manier waarop je ermee omgaat! Evenals de manier waarop je naar jezelf kijkt.
Na een coaching sessie waarin we haar gedachten en gevoelens onder de loep hebben genomen, konden we de negatieve spiraal doorbreken.

Een paar dagen later mailde ze me het volgende:
… en ik merkte woensdag gelijk al een verandering bij mezelf.
Ik trok het me minder aan als ik een fout had gemaakt én ik ben voor mezelf opgekomen!
Dus er is wel iets veranderd!

perfectionistHoe het anders kan?

Vrijdagavond at ik in een supersjiek restaurant waar we hele bijzondere, heerlijke gerechten aten. We kregen elke keer uitgelegd wat het was totdat onze gastheer het één keer vergat. We wenkten hem en vroegen wat er op ons bord lag. Hij moest heel hard lachen, jee, dat ben ik helemaal vergeten! Wat een prachtige reactie!

Laten we wat meer om onszelf lachen, juist als het even niet helemaal perfect is.

Copyright Perspectiva
Website: E-way Interactief