Wat is de kleur van jouw bloesem?

“Zoals de appelboom zeker weet dat zijn bloesem een voorbode is van het fruit, zo weet jij zeker dat jouw wensen een voorgevoel zijn van wat jij later zult beleven”.

Dank Marinus Knoope voor dit mooie citaat. Het komt uit zijn boekje de Creatiespiraal, de natuurlijke weg van wens naar werkelijkheid. Het is geschreven in 1998, is inmiddels aan de 19e druk toe en nog steeds inspirerend.

Als de lente in de lucht hangt en ik zie de prachtige bloesem aan de boom in mijn tuin dan moet ik er vaak aan denken. De lente staat voor de sprong naar buiten nadat de boom in de winter naar binnen gekeerd is geweest. Aan de buitenkant was het niet te zien maar binnenin waren de voorbereidingen gaande voor een periode van groei en bloei.

Zoals Knoope zegt: “de appelboom is zich niet bewust. Hij zal dus niet om zich heen zien om te kijken wat andere fruitbomen aan het doen zijn. Zou hij dat wel doen en ontdekken dat hij midden tussen de perenbomen staat, dan zou hij wel eens op het idee kunnen komen dat hij niet normaal is. Erger nog, hij zou kunnen proberen om peren te gaan maken.
Of stel je voor: hij had ouders waar hij als jong boompje regelmatig van te horen kreeg dat je bescheiden moet zijn in dit leven en hij probeert in plaats van appels, kersen te maken. Kersen zijn per slot van rekening heel wat kleiner dan appels. Of hij heeft vrienden die hem proberen wijs te maken dat hij wel wat vrolijker zou mogen zijn en het probeert het daarom met bananen.
Als een appelboom ergens goed in is, dan is dat in het produceren van appels. Appelbomen die proberen iets anders te maken dan appels, krijgen het bijzonder moeilijk en raken binnen de kortste keren ernstig gefrustreerd.”

Wij zijn ons gelukkig wel bewust. Ik begrijp dat het daarmee lastiger wordt omdat we ons bewust zijn van een omgeving die van alles van ons vraagt. Het mooie is dat we er ook voor kunnen kiezen om vanuit ons eigen bewustzijn keuzes te maken en te groeien en te bloeien zoals we dat zelf willen en zoals dat het beste bij ons past.
Wat zijn jouw wensen en hoe ga je die naar buiten brengen deze lente?

 

Copyright Perspectiva
Website: E-way Interactief